Posts

Showing posts from 2009

how 2 study here....

nak citer care study kat kmk ni, macam-macam care ade....study group of coz ade.study sesorang...em...ade gak kot...
then bile tak faham kene tanye yang faham.next rujuk kat lecturer.
dalam ewan kuliah jangan ngantuk.emmmm...lau dah ngantuk sangat tu...tido je la..hehe...bukan cam tu.wat la sesuatu yang boleh menghilangkan rasa ngantuk tu.As a student,kite kene la sentiasa focus when study.FOCUS.Important thing that we need to do.Next,lau ade assignment,kene la siapkan.
So,as conclusion,success is the good fortune that comes frominspitarion,desperation and perspirtion.

berbulan-bulan di kmk

Dah nak masuk 4 bulan duk kat kmk ni....macam-macam yang aku alami.Macam-macam jugak la aktiviti yang diadakan kat kolej ni.
Nak komen skit pasal stuents nye.ehmmmm.....ntah la.tak tau nak cakap cam mane.....

seminggu dok kat rumah

Assalamualaikum...
Dah seminggu aku kat rumah.Tak wat pape pun.tengok tv, men komputer, nak study x de ketngn.(cewahh).adik-adik aku bising tul...hemmm...lantak dorang la...cuti ni aku kene gak study.bukak cuti ni sume kene rushing.kene cover balik ape yg aku blaja.recall balik ape yg lecturer g tau...Hai..nak gi jejln pun kene tunggu hujung minggu,nak wat cam ne ayah keje...huhu!

Dunia baru!!!

Sudah sebulan aku berada di Kolej Matrikulasi Kedah.Pelbagai aktiviti harian yang telah aku lalui.Setiap hari Ahad hingga Khamis aku ke kuliah.Pada hujung minggu aku akan melakukan aktiviti amal(sikit je la).Setiap hari Jumaat kami akan pergi ke Masjid Khulafa' Ar-Rasyidin untuk bergotong-royong membersihkan masjid.Sebelum tu, kami solat Subuh berjemaah dan sujud sajdah.Alangkah nikmatnya menunaikan solat berjemaah.Aku dapat rasakan ketenangan yang dikurniakan Allah S.W.T.Alhamdulillah.Panorama KMK sendiri yang mempersonakan.Aku terpegun dengan keindahan sang suria yang terbit dan terbenam.Latar belakang bukit-bukau yang menghijau menambahkan lagi keindahan KMK.Pada waktu malam, aku dapat menikmati sinar rembulan yang menerangi malam.Dipagari bintang-bintang berkelipan.Subhanallah.Indahnya alam ciptaan Allah ini.

salam perkenalan

Image
Alam ini indah.Hargailah keindahannya selama kita di dunia ini.